telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

V hodinách němčiny jsme se již před nějakou dobou učili o památkách, osobnostech a gastronomii Vídně, takže už bylo na čase, abychom Vídeň blíže poznali i na vlastní pěst. Dne 18. dubna se tedy vydala malá skupinka němčinářů z 3. A  za poznáním Vídně,  které jsme zahájili návštěvou zámku Belvedere, s cílem vidět na vlastní oči nejslavnější díla secesního malíře Gustava Klimta. Kromě slavného Klimtova" Polibku" jsme mohli porovnat rozdílnost ostravské a vídeňské Judity. Cestou do centra jsme si prohlédli další zajímavá místa jako pavilon secese,  extravagantní kostel svatého Karla, budovu opery nebo hotel Sacher. První část naší prohlídky jsme zakončili v chrámu svatého Štěpána. Obědovou přestávku jsme využili každý po svém. Rádi jsem ochutnali něco z rakouské gastronomie, prozkoumali ulice v centru nebo si zašli na výstavu do Albertiny. Odpolední program byl věnován svéráznému rakouskému umělci Friedensreichu Hudertwasserovi, proto jsme se tramvají dopravili do 3. obvodu k jeho nejslavnější budově – k „Hudertwasserhausu“. Dům jsme si prohlédli nejen zvenku, ale částečně i zevnitř. Odměnou nám po náročném dni bylo posezení v kavárně, která se nachází přímo v domu Hundertwasser, kde jsme si dopřáli sladkou tečku -  vídeňské Kaffee Melange a Sachertorte. Myslím, že jsem strávili velmi hezký den, protože Vídeň musíte nejen vidět, ale hlavně si ji užít!  

 Ondra a barokní skvost Belvedere                                           Dominika zaujal „Karlskirche“

 Michal: Překvapil mne památník Rudé armády                         Marci a Karolína: V Albertině na výstavě Roye Lichtensteina  

  Bára: Second-hands sind cool                                                  Jirka, Honza: Hundertwasserhaus – to se musí vidět!

Café v domě Hundertwasser                          „Vídeň se musí i užít“

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top